top of page
Jager 094.jpg

‘Geweldig dank; het was fantastisch, mooier dan dit kon het niet worden. Blij met alles, ondanks het verlies.’

Yvonne Reichrath Uitvaartverzorger
Kennermerplein 6-14

2011 MJ Haarlem

 

06 - 5202 1776

info@yvonnereichrath.nl

www.yvonnereichrath.nl

DE UITVAARTCEREMONIE -
een unieke herdenking

Sfeerbepalende keuzes voor eenmalig afscheid

In de dagen vóór de uitvaart maak je keuzes die de sfeer van de ceremonie beïnvloeden. Dit afscheid is het laatste eerbetoon aan de overledene en daarom dient het zorgvuldig gepland te worden.

Voorbereiding en wensen bespreken

Nadenken over en het organiseren van een uitvaart is vaak een zware taak in een periode van verdriet. Soms zijn de wensen van de overledene vastgelegd en vormt dit een draaiboek of richtlijn voor de uitvaart. Yvonne neemt de organisatie op zich zodat de wensen en voorkeuren worden uitgevoerd. Ook in een geval waar de wensen van de overledene niet zijn vastgelegd helpt Yvonne je om een persoonlijke en waardige uitvaart te realiseren. Op een manier die het beste bij jou en de nabestaanden past. De beslissingen die genomen moeten worden hebben betrekking op de volgende onderwerpen: 

Belangrijke overwegingen voor uitvaartceremonie

Genodigden - uitvaartceremonie

Wil je een intieme plechtigheid met alleen naaste familie en vrienden? Of wordt het een ceremonie waarbij een bredere kring van bekenden welkom is? Het aantal genodigden bepaalt mede welke locatie geschikt is. Verwacht je veel gasten op leeftijd, dan is het raadzaam rekening te houden met de bereikbaarheid en toegankelijkheid van een locatie. In dat geval kun je ook het aantal verplaatsingen tijdens de uitvaart het beste beperken. Yvonne Reichrath denkt met je mee en adviseert zodat alles goed verloopt.

Locatie - uitvaartceremonie

Vaak kiest men een uitvaartcentrum of kerk als locatie voor de ceremonie. Maar er zijn talloze andere mogelijkheden, zeker voor de condoleance. Denk bijvoorbeeld aan het clubhuis van de sportvereniging waar de overledene graag kwam. Veel horecagelegenheden hebben aparte ruimtes voor de ontvangst van gezelschappen.  Wie vooral waarde hecht aan een huiselijke sfeer kan kiezen voor thuis of een samenkomst in een afscheidshuis. Een informele ceremonie aan het strand, op het water of in de natuur is ook mogelijk. Het gaat erom dat de locatie past bij het leven en de wensen van de overledene en zijn of haar naasten. Yvonne Reichrath kan je alternatieve locaties aanbieden zodat de uitvaart praktisch geregeld wordt en het een persoonlijke beleving wordt.

Muziek, beeld en sprekers - uitvaartceremonie

Tijdens de ceremonie bepaalt muziek sterk de sfeer. Live-muziek kan een extra dimensie toevoegen. Een favoriet muziekstuk of lied van de overledene verbindt de nabestaanden in hun verdriet. Tegenwoordig worden vaak foto’s of filmpjes getoond uit het leven van de overledene. De sprekers en de verhalen die zij vertellen hebben ook invloed op de uitvaart. Daarom is het goed om vooraf te overleggen over wie het woord krijgt en eventueel de inhoud van de toespraken in grote lijnen door te nemen. Yvonne Reichratch is creatief en praktisch betrokken bij deze keuzes die je moet maken.

Vervoer - uitvaartceremonie

Voor het vervoer van de overledene naar de locatie van de ceremonie wordt vaak een traditionele rouwauto gebruikt. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Yvonne Reichrath helpt je een traditionele of meer persoonlijke uitvaart te realiseren.

Deze pagina biedt uitgebreide informatie over de voorbereiding en keuzes voor de uitvaartceremonie. Voor verdere vragen of persoonlijke ondersteuning kun je altijd contact met Yvonne.

bottom of page