top of page
yvonnereichrath 1.jpg

‘Wij kijken terug op de uitvaart die mede dankzij jouw hulp zo mooi is geworden.’ 

NA DE

UITVAART

Na een begrafenis of crematie is er meestal nog van alles te regelen, terwijl nabestaanden hun emoties rond het overlijden nog nauwelijks hebben verwerkt. Voor mij hoort bij de nazorg dat we samen terugblikken op de uitvaart. Waar nodig kan ik u bijstaan met praktische zaken of u bijvoorbeeld in contact brengen met een rouwcounselor.

 

De meeste administratieve formaliteiten die moeten worden geregeld kunnen wachten tot na de uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan het stopzetten van een ziektekostenverzekering en abonnementen of het informeren van een pensioenfonds. U ontvangt van mij een gids waarin al dit soort onderwerpen aan bod komen, plus de akte die u nodig heeft om instanties op de hoogte te stellen.

 

Desgewenst kan ik u in contact brengen met een partij die alle abonnementen, contracten en accounts van de overledene opzegt. Dit bespaart u uren administratief werk en de service kost u geen geld.

 

Gedenksteen en asbestemming

Meedenken over een gedenksteen kan ook deel uitmaken van de nazorg, evenals het regelen dat daarin de naam van de overledene wordt gegraveerd. Bij een crematie kan het bijvoorbeeld gaan om een ceremonie organiseren rond het ophalen en uitstrooien van de as of het verwerken van de as in een sieraad.

 

Dankbetuiging

Veel families willen enkele weken na de uitvaart hun dank uitspreken aan iedereen die hen rond het overlijden heeft bijgestaan. Dat kan in de vorm van een advertentie op de pagina Familieberichten in de krant of door een bedankkaart te sturen. Net als bij een rouwkaart luistert de tekst nauw. Vanzelfsprekend help ik u graag bij het opstellen hiervan.

bottom of page