top of page

LIEFDEVOL, STIJLVOL EN MET COMPASSIE

‘Kleine gebaren kunnen een grote impact hebben op hoe nabestaanden een uitvaart ervaren. Zoals die keer toen de chauffeur van de rouwauto op mijn verzoek een bolhoed droeg, omdat ik wist dat de overledene zo van Engeland hield.’

Yvonne Reichrath - de uitvaartverzorgers

Mensen mogen bijstaan op een kruispunt in hun leven geeft veel voldoening.

Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik bewust gekozen voor een andere koers. Bij het verzorgen van uitvaarten kan ik mijn creativiteit en communicatieve talenten inzetten, terwijl ook mijn zakelijke achtergrond van pas komt.

 

Mijn carrière begon bij een Brussels lobbykantoor voor de organisatie van de Olympische Zomerspelen in Atlanta (Georgia). Daarna werd ik business manager bij een internationale retailonderneming. Doordat ik een aantal jaren in Engeland en België heb gewoond, spreek ik mijn talen en heb ik veel ervaring in omgaan met mensen uit diverse culturen. Een ernstige ziekte maakte mij bewust van de kwetsbaarheid van het leven. Het bracht me tot de keuze voor een vak waarin ik me kan richten op de humane kant van het bestaan. Bij iedere uitvaart zet ik mij met hart en ziel in voor een liefdevol laatste afscheid.

 

Uit mijn zakelijke loopbaan neem ik financiële ervaring mee. Voor nabestaanden maak ik een realistische inschatting van de kosten van een uitvaart, rekening houdend met hun wensen en mogelijkheden. Er mogen dan grote verschillen bestaan tussen wat families te besteden hebben, ook voor een bescheiden budget is een uitvaart te organiseren die het leven van de overledene en zijn of haar naasten op een waardige manier weerspiegelt.  

 

De periode rond een overlijden is zonder uitzondering intensief. Mijn rol is een uitvaart te organiseren die past bij de wensen van een familie. Dit vak gaat over zijn waar je nodig bent – op de achtergrond, maar wel regisserend – zodat alle betrokkenen het afscheid als waardevol ervaren. Mijn creativiteit en intuïtie helpen me aan te voelen welk type uitvaart bij een familie past. Daardoor kan ik gerichte adviezen geven, waarbij ik mensen natuurlijk volledig vrijlaat om andere keuzes te maken.

bottom of page