top of page
los materiaal 044_edited.jpg

‘Bedankt voor alle goede zorgen. Dit was precies zoals wij voor ogen hadden.’

Yvonne Reichrath Uitvaartverzorger
Kennermerplein 6-14

2011 MJ Haarlem

 

06 - 5202 1776

info@yvonnereichrath.nl

www.yvonnereichrath.nl

ROUWBEZOEK -
afscheid nemen in vertrouwde omgeving

Nabijheid en vertrouwdheid

Tot aan de uitvaartceremonie kunnen nabestaanden hun overleden dierbare meestal dicht bij zich houden. Thuis kunnen familie en vrienden in een vertrouwde omgeving afscheid nemen. Rouwbezoek op een geliefde plek van de overledene buitenshuis is ook mogelijk, bijvoorbeeld bij een sportvereniging of in een kerk. Yvonne Reichrath denkt met je mee en laat de opties zien.

Verzorging en opties voor opbaren

Voor opbaren zijn goede verzorging en/of koeling van de overledene belangrijk. Bij thuis opbaren gebeurt koeling via een bed- of kistkoeling. Soms wordt er voor een lichte vorm van balsemen gekozen, zodat er geen koeling nodig is. De overledene blijft er natuurlijk uitzien. Er is geen geluid van een koelinstallatie. Dat kan soms als storend ervaren kan worden. Yvonne Reichrath helpt je ook deskundig met dit technische onderdeel van de uitvaart.

Alternatieve locaties voor rouwbezoek

Soms is thuis opbaren geen goede optie. De meeste uitvaartcentra hebben rouwkamers die worden gebruikt voor een rouwbezoek. Bij diverse uitvaartcentra hebben de rouwkamers een eigen ingang. Dat is prettig zodat je in alle rust bezoek kunt ontvangen. Meestal mag je ook kleine spullen van de overledene en bloemen meenemen zodat het interieur persoonlijk aanvoelt. Als je een zogenoemde 24-uurs kamer reserveert, krijg je een sleutelpas of code zodat je op elk gewenst moment bij jouw dierbare kunt zijn. Ook een dagdeel reserveren is meestal mogelijk. Yvonne Reichrath helpt je de rouwkamer praktisch en persoonlijk in te richten. Zij is bekend met alle rouwlocaties in jouw regio.

Deze pagina biedt gedetailleerde informatie over rouwbezoek, opbaren, en alternatieve locaties. Voor verdere vragen of persoonlijke ondersteuning kun je altijd contact opnemen met Yvonne.

bottom of page